Skip to content

Vincent Vanasch, UFB ambassadeur

De man die voor de derde keer op rij tot ’s werelds beste hockeykeeper is uitgeroepen, de man die de bijnaam “The Wall” heeft, is daarom niet ongevoelig. Vincent is een stoere kerel met een peperkoeken hart die onmiddellijk akkoord ging om Ambassadeur van United Fund for Belgium te worden.

“Het is ondenkbaar dat mensen in dit land in armoede leven! »

Toen we hem vroegen of hij akkoord ging om Ambassadeur van United Fund for Belgium te worden, dacht Vincent Vanasch, keeper van het Belgische nationale veldhockeyteam, drievoudig wereldkampioen en Olympisch Vice-kampioen, niet lang na. Direct, openhartig, edelmoedig, naar het karakter van de man, kwam het antwoord meteen: “Natuurlijk! »

vincent-vanasch-ambassadeur-ufb-02

Als (zeer) hooggeplaatste sportman en vierde van vijf kinderen kent Vincent de betekenis van de woorden “delen” en “solidariteit”. Het onoverwinbare laatste bastion van ons nationaal team is immers ook een geëngageerde burger, die het jarenlange harde werken niet is vergeten dat nodig was om de top van het wereldhockey te bereiken.

Een paar jaar geleden gaf hij inderdaad bijna zijn favoriete sport op. Het is alleen door zijn wilskracht en de steun van zijn vrienden en familie dat hij er weer bovenop kon komen. Het was een pijnlijke ervaring die hij niet is vergeten en die zijn natuurlijke inlevingsvermogen in mensen die lijden verder heeft versterkt.

“Voor mij is het absoluut ondenkbaar dat er nog zoveel mensen in armoede leven in het land waar ik woon. Het is onaanvaardbaar! Ik ben zelf vader, dus het raakt me des te meer”, aldus de verontwaardigde man die door zijn vrienden en teamgenoten liefkozend “Vinchoux” genoemd wordt.

Vincent doet ons dan ook het immense genoegen en de grote eer om zijn roem, charisma en persoonlijkheid ten dienste te stellen van UFB Hij verpersoonlijkt zo goed het Olympische motto “Citius, Altius, Fortius” (sneller, hoger, sterker), dat het voor hem lijkt te zijn uitgevonden Zijn nederigheid en zijn constante bereidheid om zich te mengen in een collectief, om het beter mee te dragen, zeggen veel over zijn voorbeeldige mentaliteit en de diensten die hij kan verlenen aan een organisatie als de onze.

“Als ik een beetje van mijn tijd kan geven en mijn bekendheid ten dienste kan stellen van deze nobele zaak, die de sociale integratie in België moet verbeteren, dan doe ik dat van harte en met volle overtuiging”, legt Vincent Vanasch trots uit.

Zowel op het veld als in het leven is onze nieuwe ambassadeur een man van actie en uitdagingen. “Voor mij is alles in het leven mogelijk. Je moet er gewoon in geloven”, zegt Vincent Vanasch, dit keer ten voordele van UFB.

Deze komst zal ongetwijfeld niet onopgemerkt voorbijgaan en een mooie impuls geven aan de nieuwe campagnes van United Fund for Belgium.

“Ik ben erg blij en zeer gemotiveerd om nu hier aanwezig te zijn en nodig ook u uit om deel te nemen door een donatie te doen aan United Fund for Belgium of door hen te steunen met een fondsenwervingsactie!” besluit Vincent. 

Dank u en welkom, Meneer de Ambassadeur! “We hadden een persoonlijkheid als Vincent nodig om onze fondsenwervingsacties bij bedrijven en particulieren meer zichtbaarheid te geven en om onze sensibiliseringscampagnes te ondersteunen teneinde de sociale integratie van alle groepen in België te verbeteren: armen, kinderen en gehandicapten”, legt Catherine Tricot, Executive Director van UFB, uit.

“Alles in het leven is mogelijk. Je moet er gewoon in geloven”.