Skip to content
Een driewieler voor inwoners van Zaharra: plezier op oudere leeftijd

Zaharra is een tehuis en een dagcentrum voor ouderen, waar men diensten aanbiedt zoals individuele ondersteuning, creatieve workshops en driewielerervaring. Het team bestaat uit een psycholoog, een assistent, een ergotherapeut, een psychomotricus en een kunstzinnig therapeut.

Bij Zaharra luisteren ze naar de ouderen, verdiepen zich in wat hen bezighoudt en selecteren activiteiten om hun welzijn te verbeteren. En waarom niet op een creatieve manier? Het driewielerexperiment is zo’n activiteit. Het is een unieke activiteit waarbij ouderen kunnen genieten van een gratis ritje terwijl jonge vrijwilligers hen rijden.

Een band schepen tussen jongeren en ouderen

Bij UFB wilden we Zaharra heel graag helpen bij de aankoop van een elektrische driewieler. Wij zijn van mening dat ouder worden een echte uitdaging kan zijn omdat ouderen vaak met eenzaamheid worden geconfronteerd. Heel vaak worden zij vanwege hun gezondheidsproblemen en verslechterende lichamelijke conditie als nutteloos voor de samenleving beschouwd. Maar zoals een oud Afrikaans spreekwoord zegt,

 “Een jongere die geen vriendschap onderhoudt met ouderen is als een boom zonder wortels”

Ouderen zijn een ware bron van wijsheid en inspiratie. Het is onze verantwoordelijkheid om hen aangename levensomstandigheden te bieden en hun isolement te doorbreken. Eenzaamheid kan een sterke invloed hebben op de gezondheid en het welzijn, en leiden tot ernstige ziekten. Ouderen helpen zich minder eenzaam te voelen kan hun stressgevoelens verminderen.

“De steun van UFB heeft ons project mogelijk gemaakt: we hebben deze elektrische fiets kunnen kopen! Zonder hen, zonder hun genereuze steun, zou onze droom om ouderen uit hun isolement te halen en hen hun plaats in de samenleving te laten vinden, niet mogelijk zijn geweest. Dus hartelijk dank, dat u in ons project gelooft!” Julie Larrieu, psychomotoricus, projectleider

Wij zijn blij dat dankzij uw vrijgevigheid United Fund for Belgium deze zinvolle projecten kan steunen. De driewieler overbrugt niet alleen de kloof tussen de jonge en de oude generaties, maar zorgt er ook voor dat ouderen zich geïntegreerd voelen.

Onze gezamenlijke inspanningen kunnen ertoe bijdragen dat onze samenleving inclusiever wordt. Door concrete projecten te steunen, stellen wij de begunstigden in staat deel uit te maken van de samenleving en dezelfde rechten te genieten als ieder ander. Doe jouw donatie om onze zaak te steunen en ons te helpen zulke unieke sociale integratieprojecten te financieren.

Laatste nieuws