Skip to content

Onze filosofie

Sinds haar oprichting in 1972 staat United Fund for Belgium (UFB) ten dienste van Belgische non-profitorganisaties door sociale projecten te financieren. UFB vertaalt de noden van deze vzw’s en brengt ze onder de aandacht van bedrijven die hen willen steunen. Door deze concrete sociale actie’shelpende bedrijven,samen met UFB,om de sociale inclusie van de meest kwetsbaren te verbeteren.

Onze missie is het financieel ondersteunen van sociale projecten dankzij giften van bedrijven en individuen.

Veel bedrijven willen echter een meer tastbare impact hebben op de vrijwilligerssector door fysieke hulp te bieden aan non-profitorganisaties en vragen ons om vrijwilligersdagen te organiseren. 

UFB kan uw bedrijf helpen om deze dagen te organiseren, op voorwaarde dat ze gericht zijn op de echte noden van de verenigingen (dienstverlening) en niet op die van het bedrijf.

                    Volunteering vs Team building

Verenigingen hebben regelmatig behoefte aan vrijwilligers, maar zelden aan meer dan 4-5 personen tegelijk. Behalve voor speciale evenementen die op hun initiatief worden georganiseerd, is het voor hen niet optimaal om een grote groep te ontvangen, omdat hun teams dan veel inspanningen moeten leveren.

Daarom kunnen we geen grote vrijwilligersdagen organiseren. Bovendien is het belangrijk te noteren dat UFB geen ‘database’ heeft van vrijwilligersbehoeften bij non-profitorganisaties.

We bieden deze dienst enkel ‘à la carte’ aan en in het geval van een specifiek verzoek van een bedrijf, zullen we contact opnemen met de non-profitorganisaties om te informeren naar hun eventuele behoeften aan vrijwilligers.

Daarom verwachten we een echt engagement van het bedrijf.

Alvorens uw aanvraag voor de organisatie van vrijwilligerswerk naar UFB te sturen, vragen we u om op voorhand na te gaan of het doel van uw benadering inderdaad is om zich ten dienste te stellen van vzw’s, zodat uw vrijwillige medewerkers over verschillende verenigingen kunnen worden verspreid.

Wilt u daarentegen een teamdag organiseren, dan raden we u aan om contact op te nemen met een organisatie die (sociale) teambuilding aanbiedt.

Concreet vindt u hieronder de voorwaarden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in samenwerking met UFB.

Heeft u vragen? We zijn er om u te helpen.