Skip to content
United Fund for Belgium sluit een partnership af met BeeBonds, een alternatief financierings platform

Het jaar 2023 begint goed voor United Fund for Belgium. Wij zijn een veel belovend nieuw partnerschap aangegaan met BeeBonds, een alternatief financierings platform.

Dit crowdlending platform, verbindt onder nemers rechtstreeks met investeerders om duurzame en locale projecten te financieren.

BeeBonds werd in 2016 opgericht door zijn CEO Joël Duysan, een professional in financieel en vermogens beheer en wil “de project eigenaar en de investeerder in direct contact brengen door locale projecten voor te stellen, nuttige projecten, projecten die begrijpelijk zijn, en in totale transparantie.”

Sinds zijn oprichting heeft BeeBonds 60 projecten kunnen financieren door meer dan 61 miljoen € aan bedrijven toe te kennen. Zoals Joël Duysan uitlegt, heeft BeeBonds “een model ontwikkeld van analyse, bestands selectie en dossier opvolging met drie maandelijkse rapportering”.

Investeren in de door BeeBonds voor gestelde projecten heeft een drievoudige impact. Naast de ondersteuning van de reële economie zet BeeBonds zich in voor: (i) de bescherming van de biodiversiteit door voor elk gefinancierd project een bijenkorf te financieren; en (ii) met UFB concrete sociale projecten te ondersteunen die het welzijn van onze begunstigden verbetert.

Wij zijn natuurlijk erg enthousiast over dit partnerschap. UFB en BeeBonds delen dezelf dewaarden: transparantie, sociaal engagement en valorisatie van belangrijke lokale projecten.

Wat BeeBonds betreft: hun crowdlending platform geeft aan de burgers de kans om “te profiteren van een echt alternatief voor hun investeringen, te kunnen investeren in lokale, nuttige en zinvolle projecten en deel te nemen aan het korte financierings circuit”.

Wat United Fund for Belgium betreft, zullen we meer locale projecten kunnen steunen om het welzijn van de meest kwetsbare burgers te verbeteren.

Het is een win-win! Bij elke nieuwe investering schenkt BeeBonds genereus een deel van hun honoraria aan UFB om onze strijdtegen sociale uitsluiting te ondersteunen.

Meer weten over crowdlending? Ontdek de BeeBonds podcast.

De actie begint nu en op de BeeBonds website vindt u alle informatie over de projecten die worden gefinancierd.

Als u een beleggers rekening wilt aanmaken op het BeeBonds platform, gelieve “UFB” te vermelden in het registratie formulier in het veld “Hoe heb ik over BeeBonds gehoord”:

Wij zijn ter beschikking voor verdere informatie en beantwoorden graag uw vragen:

BeeBonds: Joël Duysan – joel@beebonds.com

UFB: Catherine Tricot – ctricot@ufb.be

Laatste nieuws