Skip to content
De nieuwe keuken voor L’Abri de Jour: een hoeksteen van gemeenschapsondersteuning

L’Abri de Jour is een van deze essentiële vzw’s die mensen in zeer precaire omstandigheden het broodnodige onderdak en de steun biedt. Dit artikel belicht hun buitengewone werk en hoe we konden helpen bij de renovatie van hun keuken, een cruciale ruimte voor hun dagelijkse activiteiten.

In 2023 hebben ze 11.578 warme maaltijden uitgedeeld en 1.290 kwetsbare mensen geholpen.

De nieuwe keuken zal zorgen voor een meer ergonomische en gezondere werkomgeving voor hun vrijwilligers, een betere naleving van de normen die de FAVV vereist en een betere kwaliteit van de dienstverlening.

De keuken: een drijvende kracht achter L’Abri de Jour

De keuken van L’Abri de Jour is veel meer dan een plek om maaltijden te bereiden. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar delen en troost vinden. Voor veel van hun begunstigden is een warme maaltijd veel meer dan alleen eten; het is een moment van menselijke warmte en morele steun.

Wat doet de liefdadigheidsinstelling?

L’Abri de Jour is een liefdadigheidsinstelling die ernaar streeft gezonde ondersteuning te bieden aan mensen die te maken hebben met sociale, economische, fysieke of mentale problemen op het gebied van gezondheid, huisvesting en verslavingsproblemen. De vereniging biedt niet alleen voedsel of financiële hulp, maar ook algemene ondersteuning om deze mensen te helpen een gevoel van stabiliteit en waardigheid terug te vinden. Hun steun omvat diensten zoals:

  • Ondersteuning bij sociale re-integratie om hen te helpen toegang te krijgen tot huisvesting en werk.
  • Het digitale project om de toegang tot computers te vergemakkelijken.
  • Culturele activiteiten om sociale banden te smeden en te leren onafhankelijk te zijn.

Het dagelijks leven van de begunstigden wordt vaak gekenmerkt door een constante strijd om in de basisbehoeften te voorzien. De instelling helpt hen deze obstakels te overwinnen door essentiële diensten aan te bieden. Begunstigden voelen zich gewaardeerd en gerespecteerd, wat sterk bijdraagt aan hun mentale en emotionele welzijn.

Onze bijdrage is uw impact!

Dankzij de nieuwe keuken kunnen de maaltijden efficiënter worden bereid. Het biedt ook een meer gastvrije en veilige omgeving voor vrijwilligers en begunstigden. De maaltijden worden nu in betere omstandigheden bereid, wat een betere kwaliteit en voedselveiligheid garandeert.

Door financiële hulp te bieden voor de renovatie van hun keuken, hebben we niet alleen hun vermogen om de meest kwetsbaren te voeden verbeterd, maar hebben we ook een essentiële pijler van hun gemeenschapsondersteuning versterkt.

Deze gezamenlijke inzet laat zien dat we samen een tastbaar verschil kunnen maken in het leven van mensen die in extreme armoede leven. Elk gebaar telt en elke bijdrage brengt een sprankje hoop voor hen die het het hardst nodig hebben.

Doneer hier om ons te helpen goede doelen zoals L’Abri de Jour te steunen.

Dernières actualités