Skip to content
Een nieuwe wagen om de strijd voor sociale rechtvaardigheid en waardigheid voort te zetten

Al 50 jaar staat de vzw Pivot vooraan in de strijd voor sociale rechtvaardigheid en armoedebestrijding. Onvermoeibaar zetten ze zich in om gezinnen te helpen hun waardigheid en hun plaats in de maatschappij terug te krijgen.

Na 50 jaar is hun strijd nog steeds bezig!

Pivot vzw werd opgericht met de missie om de diepere oorzaken van armoede aan te pakken en wegen te creëren naar een beter leven. Al een halve eeuw steunt Pivot individuen en gezinnen in nood. De organisatie biedt een breed gama van activiteiten aan gericht op het bevorderen van sociale integratie, persoonlijke groei en het versterken van gemeenschapsbanden.

Nieuw voertuig voor kwetsbare mensen

Onlangs hebben we Pivot vzw gesteund bij de aankoop van een nieuw voertuig, dat een essentieel instrument is geworden voor de activiteiten van de organisatie. Dit voertuig speelt een cruciale rol in de toegang tot de verschillende programma’s, of het nu gaat om het vervoer van mensen met een beperkte mobiliteit of om het vervoer van kinderen naar zomerkampen.

Verenigd!

Ze organiseren verschillende programma’s om zowel jongeren als volwassenen te betrekken bij creatieve en maatschappelijke initiatieven. Voor jongeren en kinderen worden creatieve workshops aangeboden, die een constructieve ruimte bieden om hun talenten te uiten en sterke relaties op te bouwen. Deze activiteiten stimuleren samenwerking, zelfexpressie en een gevoel van verbondenheid met de gemeenschap.

Volwassenen profiteren ook van de vele mogelijkheden om samen te komen en te discussiëren over onderwerpen die te maken hebben met extreme armoede. Door middel van groepsdiscussies en het delen van persoonlijke ervaringen worden ze aangemoedigd om na te denken over hun leven, elkaar te steunen en samen te werken om de uitdagingen waar ze voor staan te overwinnen. Deze bijeenkomsten bieden een platform voor steun en collectieve actie.

Uw donatie versterkt de lokale gemeenschap

De kern van de missie van Pivot vzw is de overtuiging dat elk individu en elke familie het verdient om een waardig leven te leiden en actief deel te nemen aan de maatschappij.

Het nieuwe voertuig is meer dan alleen een vervoermiddel.  De aankoop ervan stelt hen in staat om artistieke projecten en mobilisatieactiviteiten op te zetten, de kracht van individuen te benadrukken en een gevoel van eenheid te bevorderen.

Het is een vitaal onderdeel van de inspanningen van het goede doel om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan gemeenschapsactiviteiten. Het helpt gaten te dichten, mensen met elkaar in contact te brengen en programma’s te laten werken.

Steun ons in onze missie om de meest kwetsbaren te helpen!

Ook u kan deel uitmaken van deze inspirerende reis om mensen in nood te ondersteunen en bij te dragen aan een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving. Ontdek hoe u onze initiatieven kan steunen en ons kan helpen dit belangrijke werk voort te zetten.

Steun onze projecten hier

Dernières actualités