Skip to content
Zonnepanelen voor opvangcentrum voor vluchtelingen in Aarschot

“Bij Ons Thuis”, opgericht in 2018, is uitgegroeid tot een toevluchtsoord van troost en menselijke warmte voor vluchtelingen van over de hele wereld. Dit opvangcentrum in Aarschot biedt nu onderdak aan 25 vluchtelingen en biedt hen niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook een gemeenschap waar ze zich veilig, gesteund en gewaardeerd kunnen voelen.

Zonnepanelen: een noodzaak om de toekomst van de organisatie op lange termijn veilig te stellen

Het bestaat uit twee huizen, zorgvuldig ontworpen om een gastvrije omgeving voor de bewoners te creëren. Omdat we het belang van duurzaamheid en levensvatbaarheid op de lange termijn erkennen, hebben we met trots een financiële bijdrage geleverd aan hun zonnepanelenproject voor een van de huizen. Dit milieuvriendelijke initiatief verlaagt niet alleen de hoge energiekosten, maar zorgt er ook voor dat Bij Ons Thuis op de lange termijn soepel kan draaien, zodat de organisatie haar belangrijke werk nog vele jaren kan voortzetten.

Uitgebreide ondersteuning voor sociale integratie

De kern van Bij Ons Thuis wordt gevormd door een toegewijd team van 120 vrijwilligers, die allemaal vastbesloten zijn om een positief verschil te maken in het leven van de bewoners. Deze vrijwilligers bieden een brede waaier van essentiële diensten aan, zoals ‘buddywerk’, het initiatief dat erop gericht is vluchtelingen te helpen met de administratieve en algemene formaliteiten die nodig zijn om gemakkelijker te integreren in het leven in België. Ze bieden ook juridisch advies, rijlessen en vrijetijdsactiviteiten. Hun niet aflatende steun zorgt ervoor dat elke vluchteling de zorg en hulp krijgt die hij nodig heeft om zijn leven op te bouwen.

Bij Ons Thuis belichaamt de ware geest van gemeenschap en solidariteit en toont de diepgaande impact van vriendelijkheid en vrijgevigheid. Dankzij de onvermoeibare inzet van haar vrijwilligers en de steun van haar weldoeners is dit opvanghuis een baken van hoop geworden, dat vluchtelingen de stabiliteit en warmte biedt die ze nodig hebben om te gedijen.

Ook u kan deel uitmaken van deze solidariteitsgeest en een tastbaar verschil maken voor het leven van kwetsbare mensen.

Doneer en steun onze projecten hier.

Dernières actualités