Skip to content

Een digitaal project om de digitale kloof voor jongeren bij Bien ou Bien te verminderen

Bien ou Bien, een jeugdcentrum in Sint-Jans-Molenbeek dat zijn naam ontleent aan een typische jongerenuitdrukking die ‘hoe gaat het met je’ betekent, is veel meer dan alleen een gemeenschapscentrum.

De liefdadigheidsinstelling werd opgericht om jongeren op individuele basis te helpen, te ondersteunen en te adviseren, terwijl hun persoonlijke ontwikkeling en open blik op de wereld wordt bevorderd.

Vaardigheden en ruimdenkendheid ontwikkelen

Sinds de oprichting heeft Bien ou Bien zich ten doel gesteld jongeren in staat te stellen hun vaardigheden op verschillende gebieden te ontwikkelen. Van praktische workshops tot opleidingen en culturele activiteiten, elk initiatief is erop gericht om ruimdenkendheid en intellectuele nieuwsgierigheid aan te moedigen. Het doel is duidelijk: jongeren voorbereiden om de uitdagingen van de moderne wereld met vertrouwen en creativiteit aan te gaan.

Evolutie naar collectieve projecten

Dankzij het succes van de individuele projecten is Bien ou Bien zich geleidelijk gaan richten op collectieve projecten en collaboratieve opleidingen. Deze initiatieven stellen jongeren in staat om in teams te werken, ervaringen te delen en een gemeenschapsgevoel te ontwikkelen. In deze context zijn een aantal innovatieve projecten ontstaan die de banden tussen de deelnemers verder versterken.

Steun voor een innovatief digitaal project

Onlangs kregen we de kans om een van deze collectieve projecten te steunen met een bijdrage van EUR 11.500. Het doel van dit ambitieuze digitale project is om kansarme jongeren te voorzien van nieuwe digitale apparatuur, zodat ze online cursussen kunnen volgen en kennis kunnen maken met moderne technologische hulpmiddelen. Dit initiatief wil de digitale kloof verkleinen en jongeren dezelfde kansen bieden om te slagen in de gedigitaliseerde wereld van vandaag.

Ook u kunt zulke projecten steunen en helpen een omgeving te creëren waarin alle jongeren zich kunnen ontplooien en hun volledige potentieel kunnen bereiken. We zijn er trots op deel uit te maken van dit avontuur en de positieve impact te zien van onze bijdrage op het leven van zoveel jongeren.

Doe een schenking en sluit u aan bij onze sociale integratiemissie.

Zie ook

Antwerpen

Sant'Egidio BXL Europe vzw - Internationale beweging dat opkomt voor armen, daklozen, vluchtelingen, vrede & religieuze dialoog

Ondersteunde project : Noodopvang oekrainers vluchtelingen ((onderdak, voedsel, huisvesting...)

Lees verder
Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder
Brussels

Serve the City asbl

Projet soutenu: Soutien de projet pour les réfugiés

Lees verder