Skip to content

Nieuwe boktoestellenboksuitrusting om sport en sociale inclusie te promoten

Boxing Club Menen, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor jongeren en de promotie van sport, is een baken van sociale integratie in de gemeenschap. Met 120 leden die 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen, bevordert de club een omgeving waar diversiteit bloeit en inclusie wordt gevierd.

Missie en waarden

De missie van Boxing Club Menen reikt verder dan de ring. De club wil haar leden waarden bijbrengen als discipline, respect en teamgeest – principes die niet alleen fundamenteel zijn voor de sport, maar ook cruciaal zijn in het dagelijks leven. Door te boksen leren leden hun grenzen te verleggen, zowel fysiek als mentaal, en ontwikkelen ze een sterk gevoel van zelfvertrouwen en veerkracht.

Gemeenschap en groei

De Boxing Club zorgt ervoor dat mensen met verschillende achtergronden en van verschillende leeftijden samen kunnen trainen. Deze diverse omgeving helpt barrières omver te werpen en wederzijds begrip en respect tussen de leden te bevorderen. De voortdurende groei van de club getuigt van de positieve impact op de gemeenschap en is een bron van trots voor alle betrokkenen.

Onze organisatie erkent het belang van dit initiatief en heeft daarom besloten om Boxing Club Menen financieel te steunen door bij te dragen aan de aankoop van nieuwe boksuitrusting voor een bedrag van EUR 8.000. Deze investering zal de club helpen om het groeiende aantal leden op te vangen en de trainingservaring voor alle leden te verbeteren.

Financiële toegankelijkheid

Een belangrijk aspect van het streven van Boxing Club Menen naar sociale inclusie, is ervoor zorgen dat financiële problemen niemand ervan weerhouden om deel te nemen. De club biedt lidmaatschappen aan die worden gefinancierd door Vlaamse faciliteiten, zoals UitPas. Dit laat mensen met financiële problemen toe om lid te worden en te deel te nemen aan de trainingen en het gemeenschapsgevoel dat de club biedt.

Inclusieve sportinitiatieven ondersteunen

Boxing Club Menen is meer dan alleen een plek om te leren boksen; het is een gemeenschap waar jongeren de kans krijgen om hun potentieel te bereiken en hun karakter te versterken, zowel in de sport als in het leven. Door discipline, respect en teamwerk te stimuleren, helpt de club een betere en meer inclusieve toekomst voor al haar leden te creëren. Onze steun voor dit initiatief is een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat de waarden en voordelen van sport toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht financiële situatie, status of achtergrond.

Uw bijdrage is belangrijk!

Steun hier andere projecten om sociale inclusie te versterken.

Zie ook

Brussels

Een digitaal project om de digitale kloof voor jongeren bij Bien ou Bien te verminderen

Lees verder
Antwerpen

Sant'Egidio BXL Europe vzw - Internationale beweging dat opkomt voor armen, daklozen, vluchtelingen, vrede & religieuze dialoog

Ondersteunde project : Noodopvang oekrainers vluchtelingen ((onderdak, voedsel, huisvesting...)

Lees verder
Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder