Skip to content

Begeleiding Stappen vzw – Netwerkontwikkeling en omgevingsondersteuning in de jeugdzorg

Onze vereniging in een paar woorden :

VZW Stappen is opgericht in 1986 als begeleidingscentrum in de jeugdzorg voor meisjes tussen 14 en 21 jaar.

Met een medewerkersploeg van 40 personen en een vrijwilligersploeg van 60 actieve vrijwilligers komen wij op voor de meest kwetsbare jongeren in onze maatschappij.

De Raad van Bestuur heeft als voorzitter Katelijne Dezillie en de algemeen coördinator in Maureen Pollentier

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

Opgestart en gelegen in Sint-Amandsberg /Gent bieden wij een plek voor meisjes tussen 14 en 25 jaar, geplaatst door de Jeugdrechter of Jeugdhulpregie. We zijn door de overheid erkend als ‘Centrum voor Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning (CANO). We richten ons vooral op het (her)verbinden van de jongere met zijn omgeving, zijn eigen verlangens, zijn school- of werktraject, … VZW Stappen biedt aan 32 meisjes en hun gezin intense begeleiding aan. Dat kan eventueel met onderdak op maat zijn via verschillende woonformules op ons terrein, bij hen thuis, in een co-housingproject in de stad of op een eigen studio in de regio Gent.

                 

Projecten, missies, activiteiten :

Vanuit de noden van de basiswerking en van uit onze labo-functie zijn er doorheen de jaren verschillende nieuwe projecten ontwikkeld die nu mee de basis vormen van Stappen. De projecten hebben allen gemeen dat zij kansen willen creëren voor  jongeren. We zijn actief op het vlak van leerrecht, woonrecht en arbeidsrecht. Daarnaast werken we met deze projecten actief mee aan een zorgzame buurt en een warme maatschappij. Al deze projecten staan open voor de meisjes die we begeleiden maar ook voor iedereen in regio Gent die er baat bij heeft. Op jaarbasis bereiken we minimaal 150 jongeren en jongvolwassenen.

Getuigenis :

“Stappen is een organisatie die blijft kansen geven aan jongeren. Zij en hun context zijn er steeds welkom om samen te zoeken naar verbinding met de zichzelf en de maatschappij. De deur staat steeds open!” (anonieme begunstigde)

Website : www.stappenvzw.be 

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Oost-Vlaanderen

De Hert vzw - Centrum voor Ambulante Revalidatie

Ondersteunde project : Elektrische bus om kinderen van en naar het centrum te brengen voor hun therapie

Lees verder
Oost-Vlaanderen

Vagevuur Open Jeugdwerk vzw - jeugdcentrum - ontmoetingsplaats

Ondersteunde project : Diverse werkzaamheden in het gebouw en in de tuin

Lees verder
Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder