Skip to content

Christoforusgemeenschap vzw – Woon en werkgemeenschap met volwas.met een mentale beperking

Onze vereniging in een paar woorden :

De Christoforusgemeenschap vzw is opgericht op 16 mei 1985. Christoforusgemeenschap is een kleinschalige steinerorthopedagogische Vergunde Zorgaanbieder voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Een 24tal bewoners leeft er samen met twee inwonende gezinnen die samen met het team ondersteunend zijn in het dagelijks wonen en werken.

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

In mei 1985 werd een hoeve aangekocht in Munte, Roland en Diane, pioniers van de Christoforusgemeenschap woonden er samen met pleegkind Tonny. In 1998 werd ‘De Handboog’ aangekocht,en telde Christoforus 18 bewoners. In tot aan hun pensioen in 2020 woonden de pioniers op Christoforus. In 2020 kwam er een nieuw inwonend gezin, Ruth en Tristan en hun kinderen. Mattias werd directeur en woont samen met zijn gezin in De Handboog. Tonny woont nog steeds in Christoforus, samen met 18 andere bewoners, 5 volwassenen met een verstandelijke beperking komen naar de werkgebieden.

Projecten, missies, activiteiten :

De Christoforusgemeenschap is ‘onder te verdelen’ in drie gebieden: de woongemeenschap, de werkgemeenschap en het sociaal-cultureel leven. In de woongemeenschap werken we aan integratie maar ook aan omgekeerde integratie, er zijn 2 inwonende gezinnen maar ook een minicamping! in de werkgemeenschap onderscheiden we 5 werkgebieden: de biologisch dynamische tuin, de 2 keukens, het handwerk, het huishouden en de houtwerkplaats. Op sociaal-cultureel gebied hechten we veel belang aan de jaarfeesten, natuurbeleving gelinkt aan de seizoenen en aandacht voor spiritualiteit met oog voor evenwicht tussen aandacht voor individu en het groepsleven.

Website : http://www.christoforusgemeenschap.be

  Getuigenissen :

https://www.christoforusgemeenschap.be/nieuws/een-voorstelling-van-christoforusgemeenschap-vzw/

https://www.christoforusgemeenschap.be/nieuws/podcast-over-christoforus-event-25j-verso-people-planet-profit/ 

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Vlaams Brabant

Den Diepen Boomgaard vzw - Sociale werkplaats

Ondersteunde project: Tractor

Lees verder
Oost-Vlaanderen

Dienstverleningscentrum Heilig Hart vzw - Opvang en begeleiding van mentaal gehandicapten

Ondersteunde project : Parasols - schaduwsprotectie

Lees verder
Vlaams Brabant

Den Diepen Boomgaard vzw - Sociale werkplaats voor mensen met een aarbeidsbeperking

Ondersteunde project : Tractor voor de tuinploeg

Lees verder