Skip to content

Cultuurplatform Speling vzw – Sociaal artistieke experimentele onderneming voor mensen met een beperking

   Onze vereniging in een paar woorden :

Oprichting op 07/02/2013

Bestuurders: Ann Vanneste, Gust Heyndrickx, Dirk Bogaert, Guido Maertens en Elke Poppe als dirigente van het koor.

De vzw stelt zich tot doel om activiteiten te organiseren waarbij inclusief werken voorop staat.  Zowel in de Streekboerderij, het toneel en het koor wordt inclusief gewerkt.  Op die manier geven we aan mensen met een beperking de plaats die ze verdienen, namelijk een doodnormale plaats met en tussen de mensen die van zichzelf vinden dat ze geen beperking hebben.

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

De Streekboerderij moet noodgedwongen met een wachtlijst werken.  Dit toont de hoge nood aan.  We willen investeren in ondersteuning door vrijwilligers en stagiairs om hier deels een oplossing voor te vinden.

Het sociaal artistiek theater gaf voorstellingen van Krachttoer in Blankenberge op 7 en 8 april 2022.  Een overweldigend succes.

Cantare Con Amore, ons inclusief koor, naam deel aan het event “Inclusiezingen tot morgenvroeg” op zondag 12 juni 2022 in het Concertgebouw te Brugge.  Een prachtig moment.

Projecten, missies, activiteiten :

De vzw bestaat uit drie geledingen: De Streekboerderij, het Sociaal Artistiek theater en het koor Cantare con Amore.  Elk met hun invulling werken zij aan inclusiviteit.  Gewoon samen werken, toneel spelen of zingen…

           

Getuigenis van een begunstigde :

Mijn trouwe viervoeters

Op een mooie lentedag fietste ik terug naar mijn geheime tuin. Kijk daar! Pracht van groen landschap. Ik kwam aan bij mijn trouwe vrienden. Ze staan altijd paraat.

Dwalen door de tuin met Mona, mijn vriendin. Ik masseer haar blinkende vacht. Een flinke poot, een likske van dankbaarheid. Het maakt me blij.

Daar moet ik zijn.

Daar vind ik mijn rust.

Vriendin voor het leven.”

Muriel

Ondersteunde project :

De aankoop van een nieuwe wagen die we absoluut nodig hebben binnen de werking van de vzw.  Enerzijds voor het vervoer van mensen die er niet in slagen om op eigen kracht naar onze activiteiten te komen.  Anderzijds om materiaal en gerief te vervoeren voor en binnen de boerderijwerking, het toneel, het koor.

Website : http://www.vzwspeling.be

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Vlaams Brabant

Den Diepen Boomgaard vzw - Sociale werkplaats

Ondersteunde project: Tractor

Lees verder
Oost-Vlaanderen

Dienstverleningscentrum Heilig Hart vzw - Opvang en begeleiding van mentaal gehandicapten

Ondersteunde project : Parasols - schaduwsprotectie

Lees verder
Vlaams Brabant

Den Diepen Boomgaard vzw - Sociale werkplaats voor mensen met een aarbeidsbeperking

Ondersteunde project : Tractor voor de tuinploeg

Lees verder