Skip to content

Love in Action vzw – hulp aan kansarme kinderen

Onze vereninging in een paar woorden :

“Bloeiende organisatie die opgestart werd in april 2005.  Sleutelfiguur binnen de vzw is Karin Charlet. Zij organiseert ieder kinder-en tienerclubactiviteit, kampen en weekends voor hen in kwetsbare situatie’s. Ze maakt verbinding met de ouders, kinderen en de activiteiten door huisbezoeken. Ze zoekt sponsors om een bijdrage te geven zodat er kan ingezet worden in armoedebestrijding door oa wekelijkse voedselbedelingen, hygiënisch materiaal, tweedehandskledij en meer.”

                                       

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

“Op 17 oktober, wereldverzetdag tegen armoede,  met die kinderen en tieners een groot kunsten catwalk gepresenteerd aan het grote publiek.

Augustus : jaarlijks knuffelkamp met 70 kids uit kwetsbare gezinnen.

Contextbegeleiding van enkele gezinnen waarin onze hulp ook wordt verleend in daden. Zoals vb. een bakfiets aankopen voor een weduwe met 4 kleine kinderen zodat ze mobiel weer wat vrijheid heeft.”

Projecten, missies, activiteiten :

“Week op kamp : daarin dompelen we de kinderen in een bad van liefde en geborgenheid, zodat ze eventjes alle zorgen kunnen vergeten en kind mogen zijn door spel, sport en lekker eten.

Tienerproject, Be pretty, be precious, be loved: hun lichaam leren verzorgen,  elke maand krijgen ze een douchegel, shampo en maandhygiëne materiaal. Tandartsen controle, dokter op visite, schoonheidsspecialiste, kapster komen aan bod,  een pakket gesigneerde handdoeken, gevuld toiletzak zodat ze kunnen doen wat we aanleren.”

Getuigenis :

“Als mensen bij de wekelijkse voedselbedeling zeggen dat het voor hen een groot verschil maakt dat ze mogen langskomen om voeding, dat deze extra’s er toe doen dan is onze opzet geslaagd.  Als er een tiener zegt, tijdens de lockdown, dat het kaartje in zijn brievenbus hem heeft weerhouden om zelfmoord te plegen dan ben je blij dat je die inspanning hebt gedaan. Als een Belgische weduwe met 4 kleine kids gerepatrieerd wordt vanuit Spanje en enkel een valies en buggy meegeeft dan je dan kunt helpen aan een stapelbed, een kast en kledij en ze dan zo dankbaar is dat ze zegt dat je een engel bent dan is het leuk dat sponsors ons vertrouwen en middelen geven om dit te kunnen realiseren.”

                                                     

Website : https://www.loveinactionvzw.be/

Zie ook

Oost-Vlaanderen

Begeleiding Stappen vzw - Netwerkontwikkeling en omgevingsondersteuning in de jeugdzorg

Ondersteunde project : renovatie 5 slaapkamers en 2 badkamers

Lees verder
Oost-Vlaanderen

De Hert vzw - Centrum voor Ambulante Revalidatie

Ondersteunde project : Elektrische bus om kinderen van en naar het centrum te brengen voor hun therapie

Lees verder
Oost-Vlaanderen

Vagevuur Open Jeugdwerk vzw - jeugdcentrum - ontmoetingsplaats

Ondersteunde project : Diverse werkzaamheden in het gebouw en in de tuin

Lees verder