Skip to content

Op ‘t Spoor vzw – voedselbedeling

Onze vereniging in een paar woorden :

Op ‘t Spoor werd opgericht in mei 2013 en organiseert wekelijkse voedselbedelingen voor de ruime regio Ieper. Onze werking wordt volledig gedragen door een 35-tal vrijwilligers die instaan voor ophaling, opslag en verdeling van het voedsel. We werken samen met de Belgische Federatie van Voedselbanken en helpen wekelijks een 140- tal gezinnen die om de 14 dagen mogen langskomen. Elke klant beschikt over een attest van het OCMW recht op voedselhulp. Dit alles vanuit onze dubbele doelstelling: hulp aan minderbedeelden en tegengaan van voedselverspilling.

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

In mei 2013 konden we starten in een gloednieuwe, discreet gelegen locatie met winkelgedeelte, opslagruimte, onthaalruimte, cafetaria, bureautje. Elk jaar komen meer klanten langs met sinds corona, de energiecrisis en de vele vluchtelingen o.a. uit Oekraïne in een echte stroomversnelling. We spreken over een toenamen van 30 tot 50%. De laatste jaren investeerden we vooral in diepvriezers, koelcel en informatisering. We zorgen voor een vriendelijk en warm onthaal en een aangename winkelbeurt voor onze klanten.

Projecten, missies, activiteiten :

Voedselhulp voor wie het nodig heeft en strijd tegen voedselverspilling zijn en blijven onze belangrijkste doelstellingen. Daarnaast hebben we ook een sociaal kapsalon, een ateliertje voor gratis retouche- en herstelnaaiwerk, een hobbyatelier. We hebben goede contacten met allerlei diensten die regelmatig hun activiteitenaanbod komen voorstellen in de hoop onze klanten vooruit te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook de contacten met de OCMW’s zijn heel belangrijk.

Getuigenis :

We krijgen heel wat dankbare reacties van onze klanten. “Zonder jullie hulp zou ons gezin het nooit gered hebben”. “Dank zijn de contacten tijdens de bedeling voel ik me weer beter in mijn vel. Ik zie dat ik niet de enige ben die in de problemen zit”. ” Onverwachte cadeautjes voor de kinderen rond Sint-Maarten, Kerstmis, Pasen of het nieuwe schooljaar maken mij en mijn kinderen blij”.

 

Website : www.stappenvzw.be 

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Antwerpen

Sant'Egidio BXL Europe vzw - Internationale beweging dat opkomt voor armen, daklozen, vluchtelingen, vrede & religieuze dialoog

Ondersteunde project : Noodopvang oekrainers vluchtelingen ((onderdak, voedsel, huisvesting...)

Lees verder
Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder
Brussels

Serve the City asbl

Projet soutenu: Soutien de projet pour les réfugiés

Lees verder