Skip to content

Sant’Egidio BXL Europe vzw – Internationale beweging dat opkomt voor armen, daklozen, vluchtelingen, vrede & religieuze dialoog

Onze vereniging in een paar woorden :

“De vereniging opgericht in 2001 heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, op niet-politieke wijze, zich op enigerlei wijze in te zetten voor de zwaksten van de bevolking tegen elke vorm van armoede, mensen in materiële, culturele, sociale en menselijke nood te helpen en steun te verlenen aan ontwikkelingslanden of landen waarvan de bevolking het slachtoffer is van interne of externe gewapende conflicten, en in dit verband uitvoering te geven aan oa conflictoplossing en -preventie, en ontwikkeling, eerbiediging.”

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

“Met Kerstmis zet Sant’Egidio BXL Europe de armsten in het midden. Elk jaar viert onze vereniging daarom deze belangrijke gebeurtenis samen met haar armste vrienden: daklozen, vluchtelingen, mensen met een handicap, eenzame ouderen, kansarme kinderen, … . Op 15 maart 2015 organiseerde Sant’Egidio BXL Europe samen met 50 andere bewegingen een nationale vredeswandeling met een pleidooi voor de vrijheid van meningsuiting, gedachte, geweten en godsdienst en “ja” op respect voor eenieder, ongeacht zijn geloof of overtuiging.”

Projecten, missies, activiteiten :

“Naast lokale projecten, zoals “Kamiano en Kamiano Mobiel”: Hulp aan dak -en thuislozen zowel via ons centrum in Brussel als op straat, en  “School van Vrede”: Naschoolse begeleiding en vredeseducatie aan kinderen en jongeren,  en solidariteit met de ouderen door bezoek aan rusthuizen door onze jongeren, zet onze vereniging zich ook in voor oa interreligieuze dialoog, strijd tegen de doodstraf, vredesbemiddeling, vluchtelingen en ontwikkelingssamenwerking in enkele landen van Afrika oa Nigeria en Kameroen.”

Getuigenis :

Getuigenis van een jongere in de School van Vrede: “Triest is het leven waarin er geen vrienden zijn. Triest is het leven waarin ik mezelf altijd moet verdedigen.  Maar in deze droefheid brandde een licht: de ontmoeting met de armen. Toen ik de kinderen ontmoette in de School van de Vrede, en ik hun nood aan vriendschap begreep, vielen de muren weg. Ik begreep dat het probleem niet is om zich tegen anderen te verdedigen, maar om de armen te verdedige”. Luister hier ook naar een podcast over Kamiano: https://open.spotify.com/episode/2STGr3Z6sGuzCZgcuFo0kI?si=bYY3QsB1RGuip-zV8JbTA&fbclid=IwAR2s5ISgJDUUEDO67i7Yfm5DEimfRKy79oI_3_pBCkAhVan2XRBdcRyYMNY&nd=1

 

Website : www.stappenvzw.be 

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder
Brussels

Serve the City asbl

Projet soutenu: Soutien de projet pour les réfugiés

Lees verder
Antwerpen

Via Veneto vzw - Begeleiding en ondersteuning van jongeren in probleemsituaties

Ondersteunde project : IT materiaal

Lees verder