Skip to content

Via Veneto vzw – Begeleiding en ondersteuning van jongeren in probleemsituaties

ONZE VERENIGING IN EEN PAAR WOORDEN:

Opgericht in 2009, onze vzw zorgt voor :

Opvang en begeleiding van jongeren  administratief, helpen bij inburgering, procedures van verblijf, inschrijvingen scholen en opleidingen,helpen bij alle administratieve diensten en budgetbegeleiding, leren omgaan met geld, rekeningen en afbetalingen beheren. Begeleiding naar dokters psychiaters psychologen voor jongeren met een verstandelijke beperking.

“Tussen 2009 en 2014  : de opvang van honderden jongeren uit alle delen van de wereld onderdak gegeven en bescherming. Hen samengebracht in onze werking en hen geleerd  om samen te leven met elkaar .

Er kwam een positief verblijf voor de meesten, dat zij op een positieve manier geintegreerd geworden zijn in onze maatschappij , mede door hen de kans geboden te hebben naar school te kunnen gaan .

Vele jongeren hier uiteindelijk na veel begeleiding , werk hebben gevonden, een eigen woonst , een eigen leven .

Het belangrijkste is dat wij er een mooi en goed gevoel aan overhouden dat wij mede die schakel waren om hen  vooruit te helpen .

En het belangrijkste van al, is de dankbaarheid en de vriendschap die we gekregen hebben van die jongeren.” (Mark Janssens, Directeur)

Website : http://www.viaveneto.be/

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Antwerpen

Sant'Egidio BXL Europe vzw - Internationale beweging dat opkomt voor armen, daklozen, vluchtelingen, vrede & religieuze dialoog

Ondersteunde project : Noodopvang oekrainers vluchtelingen ((onderdak, voedsel, huisvesting...)

Lees verder
Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder
Brussels

Serve the City asbl

Projet soutenu: Soutien de projet pour les réfugiés

Lees verder