Skip to content

Weg Wijs vzw – Begeleiging van kwetsbare mensen naar een inclusieve samenleving en actief burgerschap

Onze vereniging in een paar woorden :

vzw WEG-WIJS is een vereniging van een aantal enthousiaste mensen die als ultieme doelstelling hebben om kwetsbare groepen (nieuwkomers, vluchtelingen, mensen met migratie achtergrond, mensen en vooral gezinnen en kinderen in armoede, ..) te begeleiden naar een inclusieve samenleving en actief burgerschap.

Belangrijke gebeurtenissen van onze organisatie :

Als jonge organisatie hebben wij ons gefocust op ontmoeting. Ons project Koffieklets loopt iedere donderdagnamiddag en staat open voor iedereen.Ontmoeting en verbinding en een goede babbel bij een gratis koffie of thee.

Daarnaast organiseren wij oefenkansen Nederlands voor anderstaligen en digitale oefenkansen. We hebben de nood gelenigd om basis Nederlands te geven aan onze Oekrainers.

Projecten, missies, activiteiten :

Een stabiele organisatie met “WEGWIJZERS’ (geëngageerde vrijwilligers) Samenwerking met lokaal bestuur en andere partners met focus op bepaalde thema’s zoals:sensibilisering, integratie, kinderen, taal, onderwijs, materiële hulp, vrije tijd , huisvesting, actief burgerschap.

Onze waarden zijn veiligheid, respect, verdraagzaamheid, solidariteit, ….  Met de eerste projecten die we hebben georganiseerd stellen we toch vast dat er veel appreciatie en enthousiasme is bij de deelnemers.

Getuigenis over het door UFB ondersteunde project “Sessies Nederlands voor Oekrainers :

“Het was eigenlijk met een bang hartje dat we onze eerste reeks van 10 sessie basis Nederlands hebben georganiseerd. We hebben 2 vrijwilligers “aangetrokken” die super enthousiast waren om in zee te gaan met ons project. Ik kan enkel vaststellen dat we na één week onze groep moesten ontdubbelen en uiteindelijk na onze 10 sessies zijn geëindigd met 25 gemotiveerde Oekrainers, die vanaf heden ook deelnemen aan onze oefenkansen. De vertegenwoordigers van UFB hebben in real time het enthousiasme en de gedrevenheid zowel van onze lesgevers als van de deelnemers mogen meemaken.”

         

Wilt u deze of een andere vzw via UFB steunen? U kunt contact opnemen met onze Project Manager, Séverine Laneau, via e-mail op  slaneau@ufb.be Zij zal u graag advizeren.

Zie ook

Oost-Vlaanderen

Begeleiding Stappen vzw - Netwerkontwikkeling en omgevingsondersteuning in de jeugdzorg

Ondersteunde project : renovatie 5 slaapkamers en 2 badkamers

Lees verder
Oost-Vlaanderen

De Hert vzw - Centrum voor Ambulante Revalidatie

Ondersteunde project : Elektrische bus om kinderen van en naar het centrum te brengen voor hun therapie

Lees verder
Oost-Vlaanderen

Vagevuur Open Jeugdwerk vzw - jeugdcentrum - ontmoetingsplaats

Ondersteunde project : Diverse werkzaamheden in het gebouw en in de tuin

Lees verder