Skip to content

YouthStart Belgium asbl – Trainingsprogramma voor werkzoekende jongeren

ONZE VERENIGING IN EEN PAAR WOORDEN

Oprichting oktober 1998.

10 werknemers en 63 freelance trainers.

Vereniging zonder winstoogmerk

Missie : via ondernemers-educatie de educatieve en professionele inschakeling van NEET jongeren, Not in Employment, Education or Training, in België bevorderen.

BELANGRIJKE GEBEURTENISSEN VAN ONZE ORGANISATIE

Sinds de start, 10.000 jongeren geholpen, in de drie gewesten van ons land. Het aanbod groeide van het geven van een cursus tot de ontwikkeling van een value chain, gaande van rekrutering, tot training, coaching en hulp bij het zoeken naar werk.

De dienstverlening van YouthStart wordt erkend door verschillende persoonlijkheden, waaronder Hare Majesteit, Koningin Mathilde, en vooraanstaande academici (VUB) en mag rekenen op een Q for kwaliteitslabel.

 

MISSIES, ACTIVITEITEN:

Bij YouthStart geven we een honderdtal trainingen per jaar aan groepen van een tiental kanszoekende jongeren. Tijdens de training ontwikkelen de jongeren een bedrijfsplan voor een project naar keuze. De bedoeling is niet om zakelijke ondernemers te maken van alle jongeren, maar wel ondernemers voor het leven in alle domeinen van hun leven. Na de training kunnen de jongeren die dit wensen rekenen op mentoring en job coaching.

KORTE GETUIGENISSEN

“Boeiend en leerrijk” (Arifi) – “Uitdagend en actief” (Luc) – “Tof en bruikbaar” (Houcine) – “Verrassend en leergierig”(Lise) – “The Max!…” (Michaël)

 

Zie ook

Antwerpen

Sant'Egidio BXL Europe vzw - Internationale beweging dat opkomt voor armen, daklozen, vluchtelingen, vrede & religieuze dialoog

Ondersteunde project : Noodopvang oekrainers vluchtelingen ((onderdak, voedsel, huisvesting...)

Lees verder
Limburg

Akindo vzw - Vakantie voor minderbedeelde kinderen

Ondersteunde project : Educatief blote voetenpad

Lees verder
Brussels

Serve the City asbl

Projet soutenu: Soutien de projet pour les réfugiés

Lees verder