Skip to content

Boodschap van de Voorzitter.

Onze impact op de samenleving en de waarde die we genereren voor donateurs en begunstigden weerspiegelen zich in ons nieuw internetplatform en onze vele online-activiteiten.

Onze organisatie speelt immers al 50 jaar een belangrijke rol als ‘connector’ tussen onze donateurs en de Belgische verenigingen die wij steunen. Naar deze verenigingen richt zich namelijk de kern van onze missie: fondsen werven die hun projecten financieren om de sociale integratie in heel België te verbeteren.

 

Om onze missie uit te voeren, begeleiden en helpen we de Belgische bedrijven bij het ontwikkelen van hun CSR-strategie. Dit vereist een steeds innovatievere aanpak, omdat deze bedrijven, samen met hun medewerkers, maatschappelijke doelen willen ondersteunen, betrokken willen zijn en een concrete, duurzame en meetbare impact willen hebben.

Om dit waar te maken hanteren we een strikt bestuurskader bij het leiden van onze organisatie.
Daarbij garandeert het mechanisme voor de financiering van de operationele werking van United Fund for Belgium dat al uw giften voor 100% herverdeeld worden naar de projecten van de vzw’s, die we tevens op het terrein bezoeken.

Of u nu een (toekomstige) donor bent of een vereniging die actief is op het terrein, ik nodig u uit om de vele facetten van onze mooie organisatie te ontdekken.

 
Dirk Luyten
Voorzitter van de Raad van Bestuur

Boodschap van de Executive Director

Onze samenleving moet gelijke kansen bieden aan iedereen, zonder onderscheid tussen generaties en socio-economische achtergrond.

 

Daarom steunt United Fund for Belgium de sociale integratie door uitsluiting en armoede te bestrijden, door mensen met een beperking te helpen en door bij te dragen aan het welzijn van elk kind.

Onze organisatie maakt het mogelijk om een directe impact te hebben op alle lokale Belgische verenigingen, aangezien we projecten ondersteunen die hun infrastructuur verbetert.

 

U kan zich als bedrijf of als burger achter onze waarden scharen door deel te nemen aan onze ondersteunende missie. En u hebt volkomen gelijk, want United Fund for Belgium verdeelt al sinds bijna 50 jaar lang 100% van uw giften aan kleine en middelgrote Belgische vzw’s.

We doen een beroep op uw vrijgevigheid om ons te helpen met onze opdracht. Open uw hart en steun ons!

Hoe kan u ons helpen? Maak een directe donatie (als bedrijf of particulier), ondersteun onze vrijwilligersdagen, organiseer fondsenwervingscampagnes in uw bedrijf, koop producten op onze website of neem deel aan één van onze vele evenementen. U kan ook een legaat opmaken of UFB toevoegen in uw testament.

Zo draagt u uw steentje bij en zullen honderden kinderen, mensen die in precaire omstandigheden leven en mindervaliden u erkentelijk zijn!

Dank u voor uw steun en voor uw hulp om een betere samenleving op te bouwen.

 
Catherine Tricot
Executive Director

Bent u een caritatieve instelling ?

Een duwtje? Nood aan financiering? Een raad ? Wij helpen u!

Luister naar uw vrijgevigheid en solidariteit!

Doe ook een gift, maandelijks, jaarlijks of zelfs eenmalig!

Wilt u ons partner worden?

Wilt u met uw bedrijf ons regelmatig financieel steunen?