Skip to content
Mensen in precaire situaties genieten van openluchtconcerten dankzij nieuwe geluidsinstallatie

Ervoor zorgen dat elk kind, elke vrouw, elke vluchteling of elke oudere in een precaire situatie gelijke toegang heeft tot cultuur en kunst blijft de belangrijkste missie van de jonge liefdadigheidsinstelling Orfeo. 

“Kunst voor iedereen” is de slogan die de vrijwilligers motiveert om hun werk voort te zetten met een sterk engagement om taboes te doorbreken. In drie jaar tijd zijn ze erin geslaagd 200 kunstenaars samen te brengen en ongeveer 400 binnen- en buitenevenementen te organiseren.

Kunst en muziek zijn heilzaam voor mensen die moeilijke situaties in het leven doormaken, het inspireert en sterk hen. Het doel van Orfeo is ‘verbindingente leggen’ en positieve momenten van delen en solidariteit en entertainment te creëren.

                     

Wanneer Orfeo instellingen bezoekt zoals verzorgingstehuizen, opvangcentra, jeugdcentra en zelfs buitenshuis, organiseren vrijwilligers en artiesten allerlei activiteiten zoals workshops, voorstellingen en concerten.

Muziek spelen om bruggen te bouwen

U herinnert zich vast het gevoel van naar muziek te luisteren en te worden ondergedompeld in een andere wereld? Muziek kan zowel inspirerend als ontroerend zijn, en bereikt onze diepste emoties.

Na de Covid-crisis besloot Orfeo zich aan te passen aan de nieuwe realiteit, en openluchtconcerten zijn een traditionele manier geworden om hun missie uit te voeren en het moreel van het publiek te verhogen.

We zijn er trots op dat we de aankoop van nieuwe geluidsapparatuur hebben kunnen ondersteunen. In tijden waarin cultuur voortdurend onder druk staat, is het essentieel om projecten als deze te steunen.

In deze tijden van versnelling en ontwrichting hebben we kunst nodig omdat het ons voedt en ons vriendelijkheid, geduld en tolerantie leert. In een tijd waarin inclusie nog niet is bereikt, moeten projecten als Orfeo ook worden gesteund en aangemoedigd om hun sociale impact te versterken.

Je kan meehelpen om de kunst toegankelijker te maken voor kwetsbare mensen, door hier een donatie te doen.

Dernières actualités