Skip to content
Help voedselarmoede te verminderen met de aankoop van een gekoelde vrachtwagen

Le Panier Solidaire, ontstaan in de regio Luik, is een liefdadigheidsinstelling met als missie actief bij te dragen aan de sociale economie. Ze bestrijden voedselarmoede en verminderen voedselverspilling.

De laatste gegevens van de Belgische Federatie van Voedselbanken tonen het stijgende aantal Belgische burgers die moeite hebben om voedsel te kopen. Volgens hun officiëel onderzoek vroegen in 2022 elke maand 209.405 burgers om voedsel en dit aantal blijft stijgen.

Le Panier Solidaire: meer inzamelen en beter verdelen

Terwijl de kwetsbaarheid voor voedsel toeneemt, bestaan er ook oplossingen om aan deze urgentie tegemoet te komen.

Zo is het initiatief Le Panier Solidaire ontstaan, een hergroepering van vzw’s die strijden tegen voedselarmoede. Momenteel helpen ze meer dan 8500 begunstigden door voedselresten van supermarkten en ziekenhuizen te verzamelen en te verdelen onder andere liefdadigheidsinstellingen en particulieren.

De koelwagen beantwoordt aan de behoefte aan vers voedsel

Le Panier Solidaire luistert actief naar de behoeften van zijn begunstigden. Daarom proberen ze nu meer vers en divers voedsel aan te bieden, zoals fruit, groenten en zuivelproducten.

Bovendien zijn de vrijwilligers van plan om contact te leggen met Belgische boeren om de lokale economie te ondersteunen. Om dit alles te bereiken hebben ze een nieuwe koelwagen nodig om een goede service te kunnen bieden en het voedsel op tijd te kunnen leveren.

Met uw bijdrage krijgen kwetsbare mensen toegang tot kwaliteitsvoedsel! 

Door ons te steunen, kan ook u bijdragen en Le Panier Solidaire helpen bij de aankoop van een nieuwe koelwagen. Traditioneel groeit de vraag in deze tijd van het jaar snel. Onze solidariteit is dus essentieel.

Als u dit project een duwtje in de rug wilt geven, draag dan nu bij en help ons kwaliteitsvoedsel te leveren aan mensen in nood en tegelijkertijd voedselverspilling tegen te gaan.

DONNEER NU !

Uw bijdrage (vanaf 40€) is fiscaal aftrekbaar in 2024.

Bedankt voor uw solidariteit!

 

Dernières actualités