Aura, gevestigd in West-Vlaanderen, is een organisatie die kinderen en jongvolwassenen van verschillende leeftijden ondersteunt in hun educatieve en professionele ontwikkeling.
Aura wil deze jongeren in staat stellen zichzelf te vinden, zich effectief te integreren in hun onderwijs- en werkomgeving en zich aan te passen aan de maatschappij. Dankzij een breed scala aan programma’s biedt Aura ondersteuning op maat in verschillende leer- en werkcontexten.
Beter rijden om beter te helpen!
Dankzij de steun van onze organisatie kon Aura onlangs een nieuw voertuig kopen. Uw vrijgevigheid maakte een schenking mogelijk van EUR 10.000.
Dit voertuig zal worden gebruikt om naar scholen en opleidingscentra te rijden en vervangt het oude voertuig dat niet meer voldeed aan de vereiste ecologische normen. Deze investering in een milieuvriendelijk voertuig laat zien dat Aura zich inzet voor duurzaamheid en innovatie.
Een positieve benadering om jongeren te motiveren
De filosofie van Aura is gebaseerd op een fundamentele overtuiging: leerlingen zijn niet het probleem, zij hebben de oplossingen in handen. Deze positieve en stimulerende benadering verandert uitdagingen in kansen door het accent te leggen op de unieke mogelijkheden en hulpbronnen van jongeren. Aura streeft ernaar om een omgeving te creëren waarin elke jongere zich kan ontplooien en zich volledig kan ontwikkelen.
Het programma ‘Aura XS’ voor de allerkleinsten
Dit programma is bedoeld om jonge kinderen te helpen en het groeiende uitsluitingspercentage op basisscholen terug te dringen.
Het NAFT-programma: studenten ondersteunen en motiveren
Onder de innovatieve programma’s van Aura valt het NAFT-programma op door zijn globale en inclusieve aanpak. Het programma is ontworpen om jongeren in het middelbaar onderwijs te ondersteunen en is ook gericht op klasgroepen, leraren en schoolhoofden. NAFT heeft een aantal doelen.
– Banden creëren en onderhouden: betekenisvolle banden tussen studenten, hun docenten en werkende professionals bevorderen.
– Relaties herstellen: ingrijpen om positieve relaties te herstellen waar deze verslechterd zijn.
– Preventieve maatregelen implementeren: strategieën voorstellen om potentiële problemen te voorkomen en het leerproces aangenamer en motiverender te maken.
Andere programma’s zijn het WINN-project en de IBAL-programma’s die bedoeld zijn om jonge werknemers of deeltijdse studenten te helpen.
Een holistische benadering voor een bevredigende leerervaring
Aura komt niet alleen ad hoc tussenbeide, maar ondersteunt jongeren gedurende hun hele traject, rekening houdend met hun individuele behoeften en de specifieke context waarin ze zich ontwikkelen. Deze holistische aanpak helpt om de juiste voorwaarden te creëren voor een bevredigende leerervaring en een succesvolle integratie in de professionele wereld.
Goede doelen zoals Aura spelen een cruciale rol in het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van leren en werken. Door haar onderwijsprogramma’s en inzet voor jongeren versterkt Aura haar blijvende impact op de Belgische gemeenschap.
Wilt u ook een blijvende impact hebben op de toekomst van onze gemeenschap?
Steun ons dan hier om bij te dragen aan concrete sociale projecten.