Skip to content
Gelukkige kinderen en een veilige toekomst: ontdek de verenigingen die kinderen in moeilijkheden helpen
publication associations enfants

Op 20 november vieren wij de Internationale Dag van de Rechten van het Kind sinds 1945, waarbij de aandacht wordt gevestigd op enkele belangrijke kwesties in verband met het welzijn van kinderen. Kindermisbruik, kinderarbeid, armoede, beperkte of geen toegang tot onderwijs, de lijst van problemen kan zeer lang zijn.

Vandaag is het niet de 20e november, maar op dit moment lijkt het essentieel om het welzijn van kinderen te bespreken. Volgens het rapport van de internationale organisatie Human Rights Watch lijken kinderen door de huidige gezondheidscrisis met meer zorgproblemen te worden geconfronteerd, ook al lopen zij minder kans om Covid-19 op te lopen of hebben zij veel zwakkere symptomen.

Tegen 2020 zijn tot 1,5 miljard kinderen gedwongen thuisonderwijs te gaan volgen, of ze nu wel of geen toegang tot internet hebben. De onstabiele financiële situatie, het langdurige thuiswerk, de economische onzekerheid en het isolement zetten de ouders vaak nog meer onder druk, waardoor huiselijk geweld en kindermishandeling toenemen.

België is geen uitzondering. Kinderen en tieners lijden duidelijk aan geestelijke gezondheidsproblemen als gevolg van de lockdown. Het voortdurende isolement, de onmogelijkheid om vrienden te zien en de onmogelijkheid om toegang te krijgen tot sportcentra hebben een sterke invloed gehad op de jongeren.

De activiteit van United Fund for Belgium is gericht op de bevordering van de sociale integratie in België. Elk segment van de samenleving is belangrijk, vooral het segment dat een solide basis en bescherming nodig heeft. We beweren bezorgd zte ijn over het welzijn van de toekomstige generaties. Maar wat zal de toekomst zijn als we het heden vergeten?

Gelukkig zijn er veel non-profitorganisaties die hun activiteiten richten op het bevorderen van het welzijn van kinderen en het scheppen van voorwaarden voor hun lichamelijke, emotionele en intellectuele ontwikkeling.

 

Ecoculture vzw is een vzw, gevestigd in Brussel, die culturele, theatrale en sportieve evenementen voor kinderen organiseert. Het heeft nauwe banden aangeknoopt met scholen in Brussel en de regio, waardoor zij verschillende ludieke evenementen kunnen voorbereiden. Hun doel is kinderen met verschillende achtergronden toegang te geven tot cultuur en een open geest te ontwikkelen ten aanzien van culturen uit de hele wereld.

Gedurende de periode waarbij theaters, musea, tentoonstellingen en operahuizen gesloten zijn, moeten we het hebben over het belang om onze jonge generaties op te voeden, om de belangstelling voor kunst en cultuur in stand te houden.

Ongetwijfeld heeft de vzw Ecocultuur haar activiteiten vertraagd als gevolg van de coronaviruscrisis; ze blijven echter positief en proberen hun maatschappelijk werk in het huidige scenario te integreren.

U ontdekt hier hun getuigenis over hoe zij de eerste lockdown hebben aangepakt en welke hun plannen zijn voor de toekomst -> door op de volgende link te klikken: Ecoculture asbl.

 

LES PETITS SAPINS DE WATERLOO is een vereniging zonder winstoogmerk, gevestigd in de regio Waals-Brabant. Het ontvangt tot 15 meisjes en jongens uit kansarme gezinnen (alcoholisme, drugsverslaving, misbruik, enz.).

Hun missie is om kinderen te helpen een vreugdevolle omgeving te herontdekken, om mentale, fysieke en emotionele stabiliteit te herwinnen.

Bij United Fund for Belgium zijn we er erg trots op dat we dergelijke organisaties kunnen helpen. Ondanks de beperkte middelen blijft deze liefdadigheidsinstelling haar hoofddoel nastreven – nauw met de gezinnen samenwerken om tot een akkoord te komen en hun, waar mogelijk, een tweede kans te bieden.

Het is belangrijker dan ooit om deze organisaties te steunen. Honderden gezinnen leven vandaag de dag in armoede als gevolg van onzekere werkgelegenheid en baanverlies, waardoor ouders met extra leed en angst worden opgezadeld. Voor te veel kinderen kan het leven in dergelijke omstandigheden een verhoogd risico op geweld en misbruik betekenen.

Daarom is elke actie om deze goede doelen te steunen uiterst waardevol. Elk kind verdient een glimlach.

 

AMBER vzw is een non-profit organisatie, gevestigd in Vlaanderen, die actief is in vele aspecten van de opvoeding van kinderen.

Het biedt steun aan kinderen die moeilijke relaties hebben binnen hun familie, vrienden en andere contactgroepen.

De organisatie beschikt over een groot team van specialisten, die vier programma’s (opleidingen) hebben ontwikkeld om specifieke problemen op te lossen (relatievorming, financiële kwesties, conflicthantering, enz.)

Het is belangrijk te vermelden dat de organisatie jongeren van verschillende leeftijden ontvangt, van 0 tot 25 jaar oud.

Veel informatie is te vinden op hun website, die u kan bezoeken door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Bij United Fund for Belgium zijn we er trots op dergelijke non-profitorganisaties te steunen en deel uit te maken van hun gemeenschap. Wij zetten ons in voor de bevordering van hun inspanningen om sociale verandering tot stand te brengen. Hun directe impact is onze beloning.

 

Dernières actualités