Skip to content
UFB lanceert een nieuwe campagne #United for Ukrainians

Oekraïne wordt momenteel binnengevallen door de Russische Federatie, die duizenden Oekraïense burgers dwingt hun land te verlaten en te ontvluchten, terwijl er dagelijks tientallen slachtoffers vallen en hun huizen worden vernietigd door raketten. Terwijl de verwoesting en de terreur het hele land overspoelen, worden tientallen miljoenen Oekraïners nog steeds bedreigd en proberen zij manieren te vinden om zichzelf te redden.

We zien allemaal hoe de oorlog in real time escaleert en kunnen niet onverschillig blijven. Het is een terreurdaad tegen Oekraïne en zijn bevolking. De Belgische regering heeft, net als vele andere landen, een standpunt ingenomen en zal elke Oekraïner opvangen en beschermen, maar rekent op de solidariteit van de Belgische bevolking om hen te helpen integreren. Wij, van United Fund for Belgium, vroegen ons af hoe we kunnen bijdragen en hen kunnen bijstaan om deze donkere tijden door te komen.

We besloten om een speciale campagne #United for Ukrainians te lanceren. Een gift die misschien maar een druppel op een gloeiende plaat lijkt, is een goed begin. We willen verschillende verenigingen & structuren voor vluchtelingen steunen die binnenkort de nodige fondsen nodig hebben om Oekraïners en vooral vrouwen & kinderen op te vangen.

Vele bedrijven, werknemers & particulieren zullen samen met ons die vluchtelingen in België gaan helpen. We zullen samen inspanningen moeten leveren om deze mensen te integreren in ons dagelijks leven. Duurzame huisvesting is daarom één van de pijlers van onze oproep naast de andere, zoals scholing voor kinderen of het vinden van een baan, zodat deze hartverscheurende mensen verder kunnen met hun leven.

Wij vragen u om vandaag te beginnen, nu te steunen en te doneren voor de kritieke behoeften van de begunstigde verenigingen van UFB.

Dankzij uw vrijgevigheid en uw solidariteit kunnen we meer kracht geven en meer doen voor de meest behoeftigen!

 

Catherine Tricot

Executive Director

Dernières actualités