Skip to content
Op zoek naar avontuur: kinderen verkennen de natuur met een blote voetenparcours

Er wordt vandaag veel gesproken over technologie en digitale projecten. Hier is een inspirerend verhaal over Akindo, een Vlaamse liefdadigheidsinstelling in Limburg die kinderen en jongeren uit kansarme milieus leert van de natuur te houden en deze te respecteren.

Akindo is een organisatie die kwaliteitsvolle natuurvakanties organiseert voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. Ze bieden vakanties aan met dynamische buitenactiviteiten waar jongeren op een speelse manier de natuur kunnen verkennen en ontdekken.

Ze organiseren vakanties tijdens het traditionele vakantieseizoen. Dankzij een enthousiast team van meer dan 200 vrijwilligers krijgen kinderen de kans om relaties met leeftijdsgenoten op te bouwen en een passie voor de natuur te ontwikkelen.

Akindo biedt groepsactiviteiten die authentiek en spannend zijn. Achter dit initiatief zit een echt verlangen om het belang van het behoud van de natuur, haar bronnen en onze verbondenheid met elkaar te benadrukken.

                                       

Opnieuw contact maken met de natuur via een parcours op blote voeten

Wat is een beter idee voor uw kind dan de natuur op een unieke en sportieve manier te ontdekken met zijn of haar vriendjes?

Met dit unieke blotevoetenparcours kunnen kinderen op een speelse manier rennen, aanraken, voelen en de natuur ontdekken.

“De ondersteuning van UFB stelt ons in staat om een blote voetenpad te verwezenlijken wat in de eerste plaats bijdraagt tot een kwalitatieve vakantiewerking en meteen een methode is om kinderen uit maatschappelijke kwetsbare situaties op spelenderwijze de natuur in te trekken. Dit blote voetenpad is tot stand gekomen in samenwerking met Profo. Deze organisatie biedt trajecten aan die eveneens jongeren uit maatschappelijk kwetsbare situaties begeleidt en ondersteunt. Bij deze willen we alle donateurs van harte bedanken voor dit fantastisch project dat voor en door jongeren gemaakt is. Altijd welkom voor een bezoekje!” (Directie van Akindo vzw)

Het helpt hen zich los te koppelen van een lawaaierige digitale wereld en een meer persoonlijke relatie met de omgeving om hen heen te ontwikkelen.

We waren gewoonweg gefascineerd om te zien hoe heilzaam hardlopen op blote voeten kan zijn. Tijdens het hardlopen moeten kinderen creatief en vastberaden zijn als ze hun leeftijdsgenoten willen overtreffen. Dit is een interessante aanpak om creativiteit te stimuleren en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

We zijn erg trots dat we dit goede doel hebben gesteund. We kunnen niet anders dan ons gelukkig voelen voor de kinderen die vreugdevolle kindermomenten beleven.

Naarmate de digitale transformatie voortschrijdt, moeten we ervoor zorgen dat we onze relatie met de natuur van jongs af aan cultiveren. Het is zonder twijfel onze grootste inspiratie en onze grootste uitdaging!

Dernières actualités