Skip to content
Inspirerende top sprekers op het UFB-debat over duurzame & inclusieve groei

Op maandag 20 maart organiseerde United Fund for Belgium een ​​inspirerende panel discussie waar in top sprekers uit het bedrijfslevenen de liefdadigheids sector samen kwamen om hun gedachten over inclusie, diversiteit en duurzaamheid te delen. Ze bespraken met name hoe duurzame en inclusieve groei belangrijke drijfveren zijn voor veerkracht op de lange termijn.

We hebben met genoegen geluisterd naar Ludivine Pilate, CEO Puilaetco, Frederic Pierre, Director People & Culture bij Euroclear, Jeremie Sneessens, Senior Partner & Managing Partner Belux bij McKinsey, Isabelle Petit Dufrenoy, Ethical & Sustainability Coordinator bij Galler en Joris De Ceuster, Directeur Branch Antwerpen bij vzw Duo for a JOB.

Welke lessen kunnen we eruit halen?

De sprekers deelden hun best practices in de ESG-transformatie, maar noemdenook de uitdagingen waarmee hun organisaties worden geconfronteerd. Ze geloven dat er geen ecologische rechtvaardigheid is zonder sociale rechtvaardigheid. Het implementeren van maatregelen zoals gelijke arbeids voor warden voor vrouwelijke en mannelijke werknemers, het uitbannen van kinderarbeid of het aannemen van gender neutral banen zijn de basis.

Alle sprekers benadrukten dat ESG nu een onder deel moet zijn van het DNA van organisaties, een mindset moet worden die geintegreerdis in de strategieen door elke medewerker in de organisatie wordtervaren. De drie ESG-doelstellingen moeten als één geheel worden behandeld, zonder op één aspect te focussen. Het betekentook dat er geen afweging is tussen duurzaamheid, inclusie en groei. Ze zijn afhankelijk van elkaaren met elkaar verbonden.

Het panel benadrukte ook hoe belangrijk het is dat leiders, gemeenschappen en collega’s een eerlijke en gastvrije omgeving voor iedereen cultiveren. Om dit te doen, is het essentieel om capaciteiten op te bouwen en gedrag te veranderen. Door mensen in hun kracht te zetten en inclusief gedrag aan te leren, wordt de mentaliteits verandering gegarandeerd.

United Fund for Belgium: een gids voorinclusie

Hoe wel bedrijven er alles voor doen om hun transitiveteversnellen, kan externe hulp nuttig zijn om nieuwe ideeën op te doen. Wanneer we het hebben over sociale impact & inclusie, mag men het belang van lange termijn partners niet onderschatten. Bedrijven zoals Euroclear waarderen partnerships zoals deze met United Fund for Belgium, die dankzij een betrouwbare begeleiding naar geselecteerde en gecontroleerde non-profit organisaties, bewijzendat men een concrete impact kan hebben op individuen.

Diversiteit & gelijkheid betekenen over het algemeen het opzetten van complexe organisatie veranderingen, wat niet van de ene op de andere dag kan gebeuren. Een consistente gezamenlijke inspanning kan echterleiden tot een sneller een krachtiger everandering in onze gemeenschappen en bedrijven.

 

Als u met ons wilt samen werken, onze evenementen wilt ondersteunen, een fondsenwerving wilt organiseren binnen uw bedrijf en een sterke locale sociale impact wilt hebben dankzij een efficiënte ESG-strategie, neem dan contact met ons op:

Catherine Tricot – Executive Director – ctricot@ufb.be of 0475/49.65.72

Laatste nieuws