Skip to content
We trapten 2024 af met inspirerende lezingen en fantastische sprekers

Afgelopen maandag 19 februari hadden we in samenwerking met onze partner Degroof Petercam een stimulerende discussie rond sociale inclusie en hoe dit talloze mogelijkheden biedt om goed te presteren in de maatschappij.

Drie fantastische sprekers Thomas Van Eeckhout (Easi), Geert Pauwels (Autimatic) en Jo Wuytack, bestuurslid van de Degroof Petercam Foundation deelden hun inzichten over sociale inclusie.

 Waardevolle dingen die we hebben geleerd

Geert Pauwels (Autimatic) sprak over diversiteit en de vele dimensies ervan. Met Autimatic stelt hij de kwestie van neurodiversiteit aan de orde. Hoewel mensen met autisme mentale verschillen kunnen vertonen, komen ze vaak met opmerkelijke creativiteit en uniciteit.

Aan de andere kant benadrukte Thomas Van Eeckhout, CEO van Easi, het belang van het vinden van de juiste balans tussen bedrijfsprestaties en het creëren van een context waarin mensen zich echt gelukkig kunnen voelen op het werk.

Jo Wuytack sprak over bedrijfsfilantropie en het versterken van kansarme mensen via tewerkstelling. Bij de Degroof Petercam Foundation stelt de combinatie van een due diligence, een doorlopende monetaire financiering en een systeem van nauwgezette opvolging hen in staat om een sterke maatschappelijke impact te hebben.

We zijn dankbaar voor uw steun

We willen onze sprekers bedanken voor hun deelname, evenals Jorn Craeghs (directeur, ELDERS) die het evenement op meesterlijke wijze tot leven bracht. Tot slot zijn we ons publiek dankbaar voor hun deelname en steun aan onze organisatie.

U kunt de foto’s van het evenement hier vinden.

Wil je bijdragen? Doe hier een donatie en help ons tastbare sociale projecten te steunen die het leven van kwetsbare mensen in België verbeteren.

 

 

Laatste nieuws