Skip to content
Fietsenstalling voor vrolijk woon-werkverkeer in De Biehal

De impact die ze hebben op hun begunstigden bij het goede doel De Biehal is moeilijk te overschatten.

Fietsparkeren voor een betere fysieke gezondheid en emotioneel welzijn!

We zijn heel blij dat we dit sociale project, dat aanzet tot gezonde keuzes en positieve dagelijkse gewoonten, kunnen steunen. Met hun nieuwe fietsenstalling ze een driedubbele impact maken: sociaal, ecologisch en emotioneel.

Werkgelegenheid: hét middel om armoede aan te pakken

Deze multidisciplinaire liefdadigheidsinstelling werd opgericht in 1993 en zet zich met hart en ziel in voor de re-integratie van kwetsbare mensen die om de een of andere reden geen toegang hebben tot de reguliere arbeidsmarkt.

Potentieel stimuleren door gelijke kansen te geven

De Biehal heeft momenteel 300 mensen in dienst in verschillende functiegebieden. In hun circulaire cluster staat de circulaire economie centraal. Met vier tweedehandswinkels, een wasserette en een strijkstudio bieden ze betaalbare diensten aan die gericht zijn op een positieve impact op het milieu.

De tweede divisie richt zich op terreinonderhoud, tuinieren en schilderen voor overheden, bedrijven en zelfs particulieren. De derde divisie omvat cateringdiensten, met name een broodjeszaak en een bistro.

Het zorgcentrum brengt hulpvragers in contact met regionale zorgcentra. Medewerkers van De Biehal bieden extra ondersteuning aan het personeel voor alle logistieke taken.

Geïnteresseerd in de sociale inclusie van kwetsbare mensen in België via tewerkstelling?

Contacteer ons team Séverine Laneau slaneau@ufb.be voor meer informatie over dit project en andere projecten.

Je kan onze sociale inclusiemissie ook steunen en hier een donatie doen.

 

Dernières actualités